TIME CAPSULE :LEAVE A MESSAGE TO THE FUTURE

TIME CAPSULE :LEAVE A MESSAGE TO THE FUTURE

09.05.2021 589

09-05-2021Okulumuz çeşitli disiplinlerde birçok eTwinning projesi yürütmektedir. eTwinning gününe özel olarak sizlerle okulumuzun yürüttüğü bir projenin detaylarını paylaşmak istiyoruz:  

 

 eTwinning Projemiz: "TIME CAPSULE :LEAVE A MESSAGE TO THE FUTURE"

 

ZAMAN KAPSÜLÜ- GELECEĞE MESAJ BIRAK Projemiz 19.01.2021'de kurulmuştur. Proje okulumuz İngilizce öğretmeni Sayın Ebru ÜRÜN KAYA tarafından kurucu ortak olarak yürütülmektedir. Hazırlık C sınıfından öğrencileri ile kurulan eTwinning proje takımı 23 ortak ülke ile çalışmalarına devam etmektedir. Projede;

 

ARNAVUTLUK (1), FRANSA (1), HIRVATISTAN (1), İSPANYA (5), İTALYA (2), KIBRIS (1), LETONYA (3), LITVANYA (1),ROMANYA (1), TÜRKIYE (7)  öğretmen ve öğrencileri bulunmaktadır

 

Proje şu şekilde tanıtılmıştır:

 

 "Time Capsule: Leave a Message to the Future" adlı projede öğrencileri İngilizce yazmaya teşvik etmek hedeflenmektedir. Ayrıca gelecek nesillere, şu an içinde yaşadıkları ortamı değerlendirerek gelecekte yapmaları ya da yapmamaları gereken şeyler hakkında tavsiyeler bırakmaları amaçlanmaktadır. Bu yolla, öğrencilere yazma alışkanlığı kazandırmak ve gelecek bilinci edinmelerini sağlamak istenmektedir. Öğrencilere onlardan sonra gelecek bir nesil olduğu düşüncesini kazandırmak ve bu amaçla çevrelerini daha bilinçli ve etkili kullanmalarını ve korumalarını sağlamak öngörülmektedir. Öğrenciler gelecek nesillere mesaj bırakırken yaşadıkları hayatı değerlendirme imkânı bulacak ve dolayısıyla günümüz koşulları hakkında daha sorumluluk sahibi olacaktır. Gelecek nesillere daha iyi bir ortam bırakma bilinciyle daha üretken ve yapıcı bir davranış değişikliği edineceklerdir. Ayrıca proje yoluyla öğrenciler, İngilizce dilbilgisi yapılarını ve kelime dağarcıklarını kullanma fırsatı bularak geliştirecektir.

 

a.       Projemizde, öğrencilerimiz farklı ülke öğrencileri ile  iletişim kurmuş, yabancı dil pratiği yapmış ve yaptıkları ürünleri web 2.0 araçlarını kullanarak sunmuşlardır. Böylelikle öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeleri hedeflenmiştir. Öğrencilerimiz, ortak ülke öğrencileri ile beyin fırtınası ve online etkinlikler yapmışlardır. Kendilerini tanıtıp, okulları ve yaşadıkları ülkeler hakkında paylaşım yapmışlardır. Ayrıca Güvenli internet kullanımı konusunda çeşitli etkinlikler yürütülmüştür. .

 

 https://padlet.com/ebruurun86/r0n70vrgj2fkob19

 

https://padlet.com/ebruurun86/3533ovxuxeo4ok9o

 

b.      Öğrenciler proje logosu ve sloganını  tasarlayıp  yapılan oylama sonucunda en iyi proje logosu ve sloganını seçmişlerdir.

 


09-05-2021

 

Proje Sloganımız: "We're ready to leave a message to the future."

 

Şimdi en iyi posteri oyluyoruz. En iyi poster seçimine katkı sağlamak isterseniz, aşağıda linke tıklayarak oylamaya katılabilirsiniz.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2_zv5PE68jt4whKsIW8evHpCFcShPxeHp_y7kWUGjBzriLw/viewform?usp=send_form

 

c.       Öğrenciler, ayrıca, gelecek nesillere olan mesajlarını  içeren videolar  çekerek Padlet uygulamasında paylaşmışlardır. Öğrencilerimizin hazırladıkları videoları görmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

 

https://padlet.com/nilufersen005/ba2ophdicf1xkq5p 

 

d.      "Tell your Story" etkinliği ile "Meeting Words" uygulaması kullanılarak uluslararası takımlar kurulmuş ve yaratıcı hikaye yazma etkinliği yapılmıştır. "Tell your Story" etkinliği ile oluşturduğumuz uluslararası hikaye etkinliğimiz projemizin bloğunda yer almaktadır. Projemizle ilgili bütün detayları bulabileceğiniz blog linkimiz aşağıda paylaşılmıştır.

 

https://timecapsuleprojectblog.blogspot.com

 

e.       Projemizin son aşaması olarak, öğrencilerimiz gelecek nesiller için mektuplarını yazıp, zaman kapsülü ile gelecek nesillere mesajlarını bırakacaklardır. Öğrencilerimiz mektuplarını Padlet uygulamasında paylaşmaya devam etmektedir.

 

 https://padlet.com/ebruurun861/Bookmarks

 

Yakın zamanda tüm ülke öğrencileri, geleceğe bırakacakları mesajlar hakkında konuşmak üzere Twinspace Chat odası üzerinde buluşacak ve paylaşım yapacaklardır. Bunun yanı sıra iki ayrı projenin ortaklaşa yürüttüğü bir webinar programı da proje takvimine eklenmiştir. Katılım sağlamak isteyen bütün öğretmen, veli ve öğrencilerimiz aşağıda paylaşılan programa davetlidir.

eTWINNING WEBİNARIMIZ

 

  "TIME CAPSULE: LIVE A MESSAGE TO THE FUTURE" ve  "WELLNESS 4 EATING,EDUCATION,EXERCISING& eMOTIONAL LEARNING" isimli projelerimiz öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için ortak bir Webinar organize etmiştir.

 

 eTwinning projelerimizin ortak hedefi olan ; 'Dünyada İyilik, Güzellik ve Mutluluk için Adalet ' konusu ile iki projemizin ortak 14 farklı ülkeden  öğrenci ve öğretmenlerimizi biraraya getirmeyi hedefliyoruz.

 

          Okulumuz İngilizce öğretmeni Sayın Ebru ÜRÜN KAYA'nın ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Sayın Nilüfer ŞEN'in birlikte hazırlayıp moderatörlük yapacakları webinarımızda; Sakarya Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'nda görev yapan Doçent Doktor Mustafa YASAN, "Justice  for the Wellness & Happiness in the World!", yani "Dünyada İyilik, Güzellik ve Mutluluk için Adalet" diyerek Türkçe ve İngilizce sunumları ile bizleri aydınlatıcaktır. Webinarımıza tüm öğretmen ve öğrencilerimiz davetlidir.

 

 Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ebru ÜRÜN KAYA ve Hazırlık C sınıfı öğrencilerine teşekkür ederiz.

 

 


 

09-05-2021

 

 

 09-05-2021