ULUSLARARASI ALMANCA OLİMPİYATLARI 2024

ULUSLARARASI ALMANCA OLİMPİYATLARI 2024

24.03.2024 95

Uluslararası Almanca Olimpiyatları (IDO) bir gelenek: Alman dilinin en büyük uluslararası dil festivali olarak bilinen IDO, 2024 yılında Almanya’nın Göttingen şehrinde düzenlenecek! Gençler burada sadece "En iyi Almanca Öğrencisi” unvanı için yarışmakla kalmayacak, aynı zamanda bu yeşil bilim kentinde bir keşif turuna da çıkacaklar. Şu an dünya çapında yaklaşık 50 ülke, gerçekleştirdikleri ulusal ön elemelerle, 15.07.-22.7.2024 tarihleri arasında Göttingen'de düzenlenecek olan büyük IDO finaline hazırlanıyor. Orada olmak, her şey demek!

 

Okulumuz öğrencilerinden Ilsu Ege Demirkıran, İlayda Kaymak, Gülberen Akbıyık, Zümre  Erdoğan, Ismail Efe Tosun, İbrahim Efe Kılcan, Ekin Atakan Gürakan,Esma Rana Arıcan  Almanca A2 yarışma gurubunda yarıştılar 3 aşamadan oluşan bu yarişmayı 2. Aşamaya tüm öğrencilerimiz geçti.  3.aşamaya sadece Gülberen Akbıyık ve Efe Kılcan seçildi.

 

Zoom’dan yapılan mülakatta Gülberen Akbıyık Türkiye 1.seçilerek Uluslararası Almanca olimpiyatlarına Almanya’ya gitmeye hak kazandı. Umarız Dünya birinciliğini de alır ve Türkiye’mizi gururlandırır.

 

Efe Kılcan da 2.liği alarak Türkiyede düzenlenecek olan Almanca Tiyatro kampına katilarak bizi gururlandıracak.

 

             Gülberen Akbıyık          on günlük bir program çerçevesinde Göttingen'de misafir edilecekr. Burada, ulusal ön elemelerden gelen en iyi Almanca öğrencileri, üç dil seviyesinde olmak üzere, dünyanın en iyileri arasında ilk üçe girmek için yarışacak. Ancak elemelerde sadece dilsel beceriler değerlendirilmeyecek, aynı zamanda öğrencilerin kültürel becerileri, kreatif yönleri ve takım çalışması içerisindeki uyumları da göz önünde bulundurulacaktır.

 

Katılımcıları; ilginç atölye çalışmaları, Göttingen şehrinin keşfi, gençlerle, yerel kurumlarla, sanatçılar ve kültür çalışanlarıyla buluşmalar, serbest zaman aktivitesi olarak ilginç bir kültür ve eğitim programı ve olimpiyat ruhuyla; barış içerisinde bir yaşam, karşılıklı saygı ve kültürlerarası zenginlik bekliyor.

 

Öğrencilerimizi ve Almanca öğretmenimiz Emine Günayı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

 

24-03-202424-03-202424-03-202424-03-2024