IMAGINE... HARRY POTTER!

31.05.2021 1481

IMAGINE... HARRY POTTER! (Hayal Et... Harry Potter!) isimli projemiz Alman (1)-Fransız (1) ve Türk (3) ortaklığında kurulmuştur. Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Ebru ÜRÜN KAYA, projeyi okulumuzdan altı öğrenci ile yürütmektedir.

Proje şu şekilde tanıtılmıştır:

15-16 yaş grubu Alman, Fransız ve Türk öğrencilerle yürütülen projemizde, öğrenciler Harry Potter kitabı üzerine yaratıcı çalışmalar yapmaktadır. Öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanabilecekleri edebi çalışmalara yer verilmektedir. Her ortak tarafından en az bir çalışmanın yürütücülüğü yapılmaktadır: Çalışmalar şu şekilde sıralanmaktadır:

1.        Harry Potter ve Filozof Taşı kitabına alternatif bir son yazma (Almanya yürütücülüğünde)

2.        Hogward topluluğuna hitap eden bir yemek kitabı tasarlama ve yazma (Türkiye yürütücülüğünde)

3.        Hogward öğrencileri için bir moda kitabı tasarlama ve yazma (Fransa yürütücülüğünde)

4.        Bir sihir kitabı tasarlama ve yazma (Türkiye yürütücülüğünde)

5.        Harry Potter dünyasının haritasını çizme ve önemli yerler hakkına bilgi verme (Okulumuz yürütücülüğünde)

Projede Modern yabancı dil edebiyatının yanı sıra bilgi teknolojileri, sanat ve etik gibi dallarda da çalışmalar yapılması hedeflenmiştir

Projede öğrenciler arasında uluslararası gruplar oluşturulmuş ve her öğrenci kendi grubuyla çalışmalara katılmıştır. Öğrenci çalışma grupları Harry Potter'da yer alan öğrenci grup isimleriyle adlandırılmıştır (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff). Çalışmalara öğrenci gruplarıyla beraber karar verilmiş ve projelerden tamamen öğrenciler sorumlu tutulmuştur. Öğrenciler kendi aralarında mail grupları oluşturmuş ve bu şekilde haberleşerek çalışmalarını tamamlamıştır. Öğretmenler öğrenci çalışmalarına sadece rehber olarak katkı sağlamıştır. Proje çalışma sonuçlarına web sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz:

Projemize katkı sağlayan öğretmenimiz Ebru ÜRÜN KAYA'ya ve aşağıda isimleri belirtilen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

1.       Ada karanfil (Hazırlık C)

2.       Elifnaz Feyzioğlu (Hazırlık C)

3.       Berra Bülbül (9/C)

4.       Melisa Sıla Özbay (11/A)