WELLNESS 4 EATING, EDUCATION, EXERCISING& eMOTIONAL LEARNING

01.06.2021 902

WELLNESS 4 EATING, EDUCATION, EXERCISING& eMOTIONAL LEARNING

Arnavutluk (2), Danimarka (1), Fransa (1), Hırvatistan (1), İtalya (4), Portekiz (1),Türkiye (6), Ukrayna (2)'dan toplam 18 öğretmenin yer aldığı projede, okulumuz İngilizce öğretmeni Ebru ÜRÜN KAYA Hazırlık C sınıfı ile çalışmaktadır. WELLNESS 4 EATING, EDUCATION, EXERCISING& eMOTIONAL LEARNING (Beslenme, Eğitim, Egzersiz yapma ve Duygusal Öğrenme için İyilik  ve Güzellik) isimli projemizin amacı ve hedefi tüm dünyada gençlere sağlıklı beslenme, spor yapma, kaliteli eğitim, duygusal, fiziksel ve bilimsel gelişme ile  başarı, mutluluk ve güzelliği yakalamak  olarak belirlenmiştir. Proje'de web2 araçlarını kullanarak ürünler oluşturmuştur.

Uluslararası platformda yabancı öğrenciler ile paylaşımlar yapılıp, ortak ürünler ortaya koyulmuştur. Yapılan anketler ile öğrencilerin hazırladıkları logo ve sloganlardan Proje logosu sloganı belirlenmiş  ve proje posteri dizayn edilmiştir.  Öğrencilerimiz proje ortak ülkelerinin öğrencileri ile tanışıp iletişim kurmuşlar, okullarını ve yaşadıkları yerleri paylaşmışlardır.

 https://padlet.com/nilufersen005/eutr4af4xv6lyeut

 https://padlet.com/nilufersen005/c031tacak82yqeff

Öğrenciler proje kapsamında farklı  ülkelerin  geleneksel yemekleri hakkında bilgilenmişlerdir. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde sağlıklı yaşama ve beslenme için kendi sağlıklı yemeklerini hazırlama ve spor yapma  konularında bilinçlenmişlerdir. Ayrıca, öğrenciler kendi ülkelerine ait geleneksel yemekleri hazırlamışlar ve videoları aşağıdaki linkte paylaşmışlardır.

 https://padlet.com/nilufersen005/q02ah1uihkaoc595

Sağlıklı yaşama konusunda, farklı ülke takımları oluşturularak ve "Meeting Words" uygulaması kullanılarak online ortamda yaratıcı uluslararası ortak bir makale yazılmıştır. Öğrenciler, sağlıklı beslenme ve yaşama konusunda ve bu salgın döneminde aktif ve sosyal bir hayata nasıl devam edebilecekleri konusunda fikirlerini paylaşıp, bilinçlenmiş ve ortak ürünler oluşturmuşlardır. Öğrencilerimiz eğlenceli bir şekilde yabancı dili öğrenmek için  pratik yapmış, web 2 araçlarını kullanarak ürünler ortaya çıkarmış ve bilimsel ,duygusal ve sosyal yönden gelişme sağlamıştır. Tüm etkinliklerimizi  proje Bloğumuzdan takip edebilirsiniz.

 https://app.animaker.com/animo/vzM9tHkToCxwaaHd/

 https://wellness4e.blogspot.com/

Yakın zamanda tüm ülke öğrencileri, sağlık yaşam hakkında konuşmak üzere Twinspace Chat odası üzerinde buluşacak ve paylaşım yapacaklardır. Bunun yanı sıra iki ayrı projenin ortaklaşa yürüttüğü bir webinar programı da proje takvimine eklenmiştir. Katılım sağlamak isteyen bütün öğretmen, veli ve öğrencilerimiz aşağıda paylaşılan programa davetlidir.

01-06-2021